Toplantıda, deniz seviyesindeki düşüş, Hazar fokunun popülasyon azalması, petrol üretiminin ekosisteme etkisi ve uluslararası işbirliğinin önemi gibi konular ele alındı. Kazakistan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi Natalya Dauletyarova, 2024 yılında Kazakistan kıyısında su seviyesinin 26 santimetre düştüğünü belirterek, iklim değişikliğinin ve Volga Nehri’nden gelen suyun azalmasının bu durumu tetiklediğini vurguladı.

Özbekistan'da Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresi Başladı Özbekistan'da Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresi Başladı

Hazar Denizi'ndeki su kaybının büyük bir çevresel krize yol açabileceğini ifade eden Dauletyarova, denizin bilimsel olarak incelenmesi için bir enstitü kurulması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Editör: Haber Merkezi