Almanya’da muhtemelen İskandinav Tunç Çağı kraliyet ailesi tarafından kullanılan devasa bir yapı ortaya çıkarıldı.

Almanya’daki arkeologlar, muhtemelen yaklaşık 3.000 yıl önce kraliyet ailesi tarafından kullanılmış devasa bir yapının kalıntılarını keşfettiler.

Günümüzde Berlin’in yakınında yer alan devasa yapı, 31 x 10 metrelik planıyla bölgede türünün ve döneminin bilinen en büyük yapısı olma özelliğini taşıyor. Söz konusu yapı, İskandinav Tunç Çağı’nda (MÖ 2200 – 500) MÖ 10. Ve 9. Yüzyıllar arasında inşa edilmişti.

Almanya’daki Göttingen Georg-August Üniversitesi’nden arkeolog Immo Heske, ekibiyle birlikte Mart ayında bu yapıyı bulduklarını söylüyor. “Bu yapının ne kadar büyük olduğunu görünce şaşkına döndük.”

Araştırmacılar keşfi “muhteşem bir keşif” olarak nitelendiriyor.

Araştırmacılar, yapının bir zamanlar, şimdi Kuzey Almanya’da bir bölge olan Prignitz’in hükümdarı olduğu varsayılan ve iddialara göre altın bir tabutun içine gömülen Kral Hinz için bir toplantı salonu olarak hizmet verdiğini düşünüyor. Ancak hikayesi bugüne kadar gizemini koruyan kral hakkında pek bir şey bilinmiyor.

Yapının daha ayrıntılı incelenmesi, duvarlarının ahşap kalaslar, dal ve çamur kullanılarak (ıslak toprak ve kil gibi yapışkan bir maddeyi dokuma ahşap kafes şeritleri arasına sıkıştıran bir inşaat tekniği) yapıldığını ve kil sıva ile tamamlandığını ortaya çıkardı. Açıklamaya göre çatı saman veya sazla kaplıydı.

Yapının yüksekliğinin 7 metre olması nedeniyle araştırmacılar, bunun birden fazla kattan oluştuğunu düşünüyor. Arkeologlar, yapı kalıntılarına ek olarak merkezi bir ocak ve muhtemelen ritüeller için kullanılan minyatür bir kap ortaya çıkardılar.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı projelerinin 2026'da tamamlanması hedefleniyor Haydarpaşa ve Sirkeci Garı projelerinin 2026'da tamamlanması hedefleniyor

Söz konusu yapı, işçilerin 1899 yılında bir yol inşaatı projesi sırasında tesadüfen keşfettiği bir mezarlıkla aynı bölgede bulunuyor. Almanya ile Danimarka arasında bu büyüklükte yalnızca iki yapı daha bulundu.