Karasal olmayan ağlar, yapay zeka/makine öğrenmesi, kanal kontrol mekanizmaları, entegre algılama ve iletişim, hüzmeleme teknolojileri ve hücresiz haberleşme gibi farklı odak alanlarında önemli buluşlara imza atan ULAK Haberleşme Genel Müdürü Dr. R. Ruşen Kömürcü, son iki yılda 90’dan fazla ulusal ve uluslararası patent başvurusu yaptıklarını, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) ile Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT) toplam 17 patentin tescilini almayı başardıklarını belirtti.

Patentler, özellikle teknolojinin ve inovatif gelişmenin önemli olduğu haberleşme, tüketici elektroniği ve araç üretimi gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için kritik öneme sahip olmakla birlikte, sahiplerine izinsiz olarak rakiplerinin buluşu üretmesini, kullanmasını veya satmasını belirli bir süre boyunca engelleme hakkı veriyor.

U L A K H A B E R L E S M E A S 1140X804

ULAK Haberleşme, Patentlerin sadece alındıkları ülkede koruma sağladığını göz önünde bulundurarak fikri mülkiyet haklarının uluslararası korunmasının sağlanması adına her ülke için ayrı patent başvuruları yapıyor. TÜRKPATENT’e yapılan başvuruların ardından 12 ay içinde PCT başvurusu yapılarak uluslararası koruma hedefleniyor. Bu süreçte Kuzey Amerika ve Avrupa gibi bölgelerde ulusal veya bölgesel aşamalara geçilerek patent koruması sağlanıyor.

ULAK Haberleşme Genel Müdürü Dr. R. Ruşen Kömürcü, faaliyetlerine istinaden:

Türksat 6A'nın ekimde 15 yıl görev yapacağı yörüngesine gönderilmesi planlanıyor Türksat 6A'nın ekimde 15 yıl görev yapacağı yörüngesine gönderilmesi planlanıyor

“ULAK Haberleşme, rekabetçi bir patent portföyü oluşturarak hem kendi haklarını korumayı hem de rakiplerinin patent haklarına saygı göstermeyi hedefliyor. 2030 yılında sahaya çıkması beklenen 6G standartlarını hedef alarak yürüttüğümüz AR-GE faaliyetleri ile dünya ile eş zamanlı olarak 3GPP standartlaşma çalışmalarında etkili bir rol oynamayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: defenceturk.net