Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, "Siber güvenlik de dahil olmak üzere, dijital dayanıklılık ve güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi" temalı bir proje kapsamında HackMasters Siber Güvenlik Yarışması'nı İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) ile birlikte gerçekleştirdi.

Elektrikli otomobil ithalatı ve satışında tüketiciyi koruyan düzenleme genişletildi Elektrikli otomobil ithalatı ve satışında tüketiciyi koruyan düzenleme genişletildi

Türkiye'nin organizatörlüğünde çevrimiçi formatta düzenlenen yarışma, Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılmasının yankıları sırasında yapıldı ve ülkeler arasındaki siber güvenlik kapasitesinin geliştirilmesi amaçlandı. Yarışmaya İSEDAK üyesi Gambiya, Libya, Kuveyt, Ürdün, Guyana, Fildişi Sahili, Çad, Azerbaycan, Arnavutluk, Yemen, Türkmenistan, Sierra Leone, Katar, Filistin, Pakistan, Mali ve Kamerun'un yanı sıra saldırının hedefi olan Lübnan'dan bir takım katıldı. 18 takım, dün öğleden sonra başlayan yarışma kapsamında 12 saat mücadele etti.

Yarışmanın çıktıları değerlendirilerek, dereceye giren ilk üç takım 1 Ekim'e kadar açıklanacak. Eğitimin ikinci aşamasında, bu yarışmada ilk üçe giren ülkelerin ekipleri 4-6 Kasım'da İstanbul'da ağırlanacak. Ödüller, 40'ıncı İSEDAK Bakanlar Toplantısı'nda takdim edilecek. 5-6 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından ileri düzey siber güvenlik eğitimleri verilecek ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından yerli ve milli siber güvenlik ürünleri tanıtılacak.

Projeyle, üye ülkeler arasında siber güvenlikle ilgili dayanışmanın artırılması, karşılıklı öğrenme ve teknik işbirliğinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Siber güvenlik yönetişimi konusunda iyi uygulama örneklerinden yararlanılarak, İslam ülkeleri arasındaki dayanışmanın artırılması hedeflenmektedir.

Editör: Haber Merkezi