ANKARA (AA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendikaya üye kamu görevlilerinin birçok alanda avantajlı fiyatlarla alışveriş yapmasına imkan sağlamak amacıyla Mars Kart ile işbirliği gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kahveci, sendikanın genel merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, dün Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Son dönemde memur ve emekli maaşlarının reel olarak eridiğini vurgulayan Kahveci, kamu çalışanlarını ve emeklileri korumak adına enflasyona endeksli maaş politikalarına geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda enflasyon farkı ödemelerinin maaşlara aylık yansıtılması gerektiğini savunan Kahveci, "Memur maaşlarının, yoksulluk sınırı seviyesinin üzerine çıkaracak ek zam uygulamalarıyla düzenli desteklenmesi, alım gücünün yükseltilmesi ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için refah payı uygulamasının getirilmesi lazım. Refah payı olmadan reel kamu çalışanlarının, emeklilerin alım gücünü artıramayız. Refah payı uygulaması kalıcı hale getirilmelidir. Herkesin geliriyle orantılı vergi ödeyebilmesi için çalışanların gelir vergisi oranları yüzde 15'te sabitlenmeli." dedi.

Kahveci, anlaşmalı kurumlardan indirimli hizmet ve alışveriş imkanı gibi halihazırda üyelere uyguladıkları ayrıcalıkları şimdi başka bir boyuta taşıdıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

Deprem öncesi gelen erken uyarı bildirimleri hayati önem taşıyor Deprem öncesi gelen erken uyarı bildirimleri hayati önem taşıyor

"Mars Kart, üyelerimizin finansal hayatını kolaylaştırmak, avantajlarla dolu bir deneyim sunmak ve bütçelerine destek olmak için özel tasarlandı. Bu kartla, bütün kredi kartları tek bir kart altında toplanacak ve harcamalar tek bir kart üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bununla birlikte üyelerimiz, sahip oldukları kredi kartlarının kampanyalarına ek olarak Mars Kart'ın indirim ve bonus kampanyalarından da faydalanabilecek. Bu şekilde de ekstra bir tasarruf imkanına kavuşacaklar. Biz, memur ailemizin her zaman daha az para ödeyip daha çok harcama yapabilmesini istiyoruz. Bu kart da Türkiye genelinde binlerce üye iş yerinde özel indirimler sunuyor. Üyelerimiz, restoranlardan mağazalara, tatil fırsatlarından sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda ayrıcalıklı fiyatlarla alışveriş yapabilecek."

Önder Kahveci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara Kolej Meydanı'nda miting yapacaklarını da söyledi.

Kaynak: AA