Bu noktada medyanın kritik bir aktör olarak öne çıktığını aktaran Atabek, medyanın bireyleri ve toplumun genelini değiştiren, tasarlayıp, dönüştüren büyük bir güç olduğunu dile getirdi.

MHP'li Karakaya: MHP ve Cumhur İttifakı olarak, Türkiye’nin her alanda güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz MHP'li Karakaya: MHP ve Cumhur İttifakı olarak, Türkiye’nin her alanda güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz

Medyanın etki gücünün pozitif yönde olabileceği gibi negatif yönde de olabileceğine işaret eden Atabek, şöyle konuştu:

"Bugün burada sesimizi daha güçlü çıkarmak, haklarımızı daha yüksek sesle savunmak ve kadınların medyada nasıl temsil edildiğini sorgulamamız gerekiyor. Buradan medya profesyonellerine seslenmek istiyorum. Kendilerinin, kadınların her türlü hak ve fırsatta eşit bir biçimde yararlanmak amacıyla gerçekleştirdikleri büyük yürüyüşte yanımızda yer alacağına inancımız tamdır. Bundan böyle bizler kadınlar olarak medyada sadece güzelliğimiz ve mağduriyetlerimizle değil cesaretimiz ve mücadelemizle var olmak istiyoruz. Dizilerde duygusallığımızla veya reklamlarda bir süs olarak değil aklımızla, yeteneğimizle, azmimizle temsil edilmek istiyoruz."

Atabek, medyanın şiddet olaylarının haberleştirilmesinde son derece özenli ve sorumlu bir tutum sergilemek zorunda olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA