Kredi tuzağı: Anında kredi çekebileceğiniz iddiasıyla kişisel bilgiler ve ön ödeme istenen dolandırıcılık yöntemi.

Kripto varlık yatırım dolandırıcılığı: Paranızı kripto varlıklara yatırarak kâr edeceğinizi vadeden ve ödeme istenen yöntem.

Sahte kurum hesapları: Kamu kurumlarının veya şirketlerin ismi kullanılarak açılan sahte hesaplardan paylaşılan linkler ile kredi kartı bilgilerinin çalındığı dolandırıcılık yöntemi.

Sahte arkadaş dolandırıcılığı: Arkadaşlık yoluyla güven kazanan dolandırıcıların kişisel bilgileri ele geçirdiği ve daha sonra para istediği dolandırıcılık yöntemi.

81 ilde "Milli Teknoloji Atölyesi" kuruluyor 81 ilde "Milli Teknoloji Atölyesi" kuruluyor

Piyango dolandırıcılığı: Ödül kazandığınızı söyleyen ve ödülü elde edebilmek için ödeme istenen yöntem.

Ücretli üyelik dolandırıcılığı: Uygun fiyata film veya müzik platformu üyeliği verme iddiasıyla ödeme istenen dolandırıcılık yöntemi.

Sahte sosyal medya e-postaları: Sosyal medya platformlarının ismi ve arayüzü kullanılarak hazırlanan e-postalar ile kullanıcı adı ve şifrelerin ele geçirildiği dolandırıcılık yöntemi.

Düşük fiyatlı satış dolandırıcılığı: Özellikle elektronik eşyaların, piyasa fiyatının çok altında fiyatla satışa sunulduğu iddia edilen yöntem.

Para Göndermek Çözüm Değil!

Ümit Aydın, bu tür şantajlarda para göndermenin yapılacak en büyük hata olduğunu da belirtti !

Ne Yapmalı?

Aydın, sosyal medya kullanıcılarını bilinmeyen bağlantılara tıklamamaları ve şüpheli profillerle iletişim kurmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, benzer bir durumla karşılaşıldığında derhal yetkililerle iletişime geçilmesi gerektiğini belirtti. "Emniyet Siber Suçları, uzman kadrosuyla siber zorbalık ve şantajla mücadelede destek oluyor. Sosyal medyada güvenliğiniz için dikkatli olun ve şüpheli durumları yetkililere bildirin!!" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi