MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

MHP'li Karakaya, mesajında şunları kaydetti:

20 Temmuz 1974 tarihi öncesinde, Yunan Cuntası ve EOKA terör örgütü eliyle Kıbrıs Türkleri katliamlara, sürgünlere ve insanlık dışı muamelelere maruz kalmıştır. Kıbrıs Türkleri, bu zulme karşı direniş göstermiş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Bundan tam 50 yıl önce, 20 Temmuz 1974’te “Ayşe tatile çıksın” parolasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 18 Ağustos 1974’te neticelenen Kıbrıs Barış Harekâtı ile adada barış ve huzur tesis edilmiş, Kıbrıs Türklerinin güvenliği sağlanmıştır.

MHP'li Karakaya mesajına şöyle devam etti: 

MHP'li Yalçın: Liderimiz Devlet Bahçeli hangi konuda şerh düşüyorsa, sürecin sonunda haklılığı mutlaka ortaya çıkar MHP'li Yalçın: Liderimiz Devlet Bahçeli hangi konuda şerh düşüyorsa, sürecin sonunda haklılığı mutlaka ortaya çıkar

"Kıbrıs, stratejik konumu ve tarihsel bağlarıyla Türkiye için büyük bir öneme sahiptir. Ada, Akdeniz'in kalbinde yer alması nedeniyle hem ekonomik hem de güvenlik açısından kritik bir rol oynamaktadır. Kıbrıs Türklerinin güvenliği, Türkiye'nin güvenliği demektir. Bu nedenle Türkiye, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olmuş ve olmaya devam edecektir.

Günümüzde Kıbrıs meselesi, uluslararası platformlarda hala çözüm bekleyen önemli bir konu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Kıbrıs Türklerinin eşitlik ve adalet talepleri, uluslararası toplum tarafından daha fazla dikkate alınmalıdır. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Savunma Bakanı’nın Kıbrıs Barış Harekâtını işaret ederek Türkiye’yi “işgalci” olarak tanımlaması kabul edilemez. Türkiye’nin ve KKTC’nin kararlı duruşu, adada kalıcı bir barışın tesis edilmesi için en önemli unsurdur. Ancak görüyoruz ki “Megali İdea” sevdalıları Kıbrıs’ta çözümden, barıştan ve uzlaşıdan ürkmektedirler. Yunanistan ve GKRY, Kıbrıs Türklüğünün eşit statüsünü yok sayarak Kıbrıs’ta iki devletli çözümün karşısında durmaktadır.

11 Kasım 2022 günü Semerkant’ta yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde KKTC’nin gözlemci üyeliğine ilişkin alınan karar ile KKTC’nin ilk kez anayasal ismi ile uluslararası bir örgüte üye olması, Türkiye’nin iki devletli çözüm arayışındaki vizyonunun somut bir yansımasıdır. 

Bu bağlamda; TBMM Genel Kurulunda, "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü" başlıklı tezkere okunarak kabul edildi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünün büyük bir gurur ve mutlulukla idrak edildiği belirtilen tezkerede, Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı'nın içtenlikle tebrik edildiği aktarıldı. Tezkerede, "20 Temmuz, yıllardır çektiği acı ve zorluklara cesaret ve sabırla karşı koyan Kıbrıs Türk halkının kurtuluş günüdür. Ada'daki egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür. 1963 yılında, Kıbrıslı Rumların ortaklık devletini gasbetmesiyle başlayan, sürgün ve katliamlarla devam eden karanlık dönem bu harekatla son bulmuş, Kıbrıs Türkü'nün varlık ve güvenliği teminat altına alınmış, Ada'da huzur ve güven ortamı tesis edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Genel Başkan'ımız Sn. Devlet Bahçeli’nin de ifadeleriyle; “Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek.”

Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve güvenliği için mücadele eden, Kıbrıs Türklerini bağımsızlığına, özgürlüğüne ve hürriyetine kavuşturmak için canlarından geçen aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak."

Editör: Haber Merkezi