MHP Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Erbaş, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde konuştu.
MHP'li Erbaş'ın açıklamaları şu şekilde;
Türkiye 2023 ihracatında 256 milyar dolara ulaşarak cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır. 2024 Ocak ayı rakamları bize 2024 yılının sonunda inşallah bu rakamın 300 milyar doları geçeceğini işaret ediyor. Ben bu başarıları elde etmemizi sağlayan ülkemizin isimsiz kahramanları sanayicilerimize, esnafımıza, ihracatçılarımıza ve bu alanda her türlü desteği sağlayan Ticaret Bakanlığımıza ve ilgili bakanlıklara teşekkür ediyorum.
İhracatta cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırarken Kütahya’mız da bu rekorlarda çok büyük bir pay sahibidir. Kütahya’mızın 2023 ihracat rakamı 1 milyar doların üzerindedir. İlimizde 3.400 esnaf ve sanatkârımıza yaklaşık 1,5 milyarlık destek verilmektedir. Yine, 2023 ihracatına yönelik devlet yatırımları kaleminden 31,6 milyon Türk lirası ödenek ayrılmıştır. Ancak bu yardımlar özellikle çinide, seramikte, ve cam sektöründe Çin devletiyle yarışan Kütahyalı sanayicimiz ve esnafımız için yeterli değildir.
Sanayicinin en büyük gider kalemi enerjidir. Enerji kaynaklarının içerisinde de en avantajlısı ucuz, güvenilir, çevre dostu, yerli ve yeşil bir enerji türü olan jeotermal enerjilerdir. Kütahya, jeotermal su açısından zengin illerimizin başında gelmektedir. İlimizde sıcaklığı 30 derecenin üzerinde 11 adet jeotermal sahası vardır. Bu sahalardan Simav ilçemiz de 143 derece sıcak suyla ülkemizin jeotermal merkezlerinin başında gelir. Simav’daki bu kaynağı kent ısıtmasında, sera ısıtmasında ve kaplıca suyu olarak değerlendiriyoruz. Yerel girişimciler tarafından işletilen seraların varlığı… Bu konuda Simav ilçesinin birikiminden yola çıkan Simav Kaymakamlığınca 2019 yılında başlatılan, 2021 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilen Simav Çitgöl Sera Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Bu proje ülkemizin örtü altı tarımı için çok önemlidir. Kaplıca bölgesinde saniyede 280 litre çıkan suyun 200 litresi Simav ilçe merkezinin ısıtmasında ve kaplıcalarımıza, 80 litresi ise seralarda kullanılmaktadır. Ne yazık ki bu jeotermal su reenjeksiyon kuyusu olmadığı için Simav Çayı’na, oradan da Bursa ili sınırları içerisinden Marmara Denizi’ne dökülmektedir. Sıcak suyun bu şekilde boşa harcanması hem doğal kaynaklarımızın israfına hem de çevre üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır çünkü suyun olduğu yerde hayat vardır. Soğuk ve sıcak su kaynaklarımız iklim değişikliklerinden dolayı gittikçe azalmaktadır. Gelecekte su krizlerinin ve su savaşlarının çıkacağı konuşulurken elimizdeki bu kıymetli suyun denize dökülmesine bizim içimiz elvermiyor. İsteğimiz odur ki Simav bölgesinde en az 2 adet reenjeksiyon kuyusu açılarak sıcak su rezervi muhafaza edilmeli ve bu sayede Simav Çayı korunmalıdır.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in 28 Şubat tarihinde, yapımı yaklaşık on bir yıl süren şehir hastanemizin açılışını yapmak için Kütahya’ya geleceğini öğrendik. Yapımı yıllarca süren şehir hastanemizin sonunda açılıyor olması şehrimiz için çok önemlidir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Kütahya sizden müjdeler bekliyor, eksiklerimizin tamamlanmasını bekliyor, Kütahya yol, kavşak, sanayisinin gelişmesini, Kütahya stadının mevcut yerine yapılmasını, TOK'i ve doğal gazla ilgili hayırlı müjdeler bekliyor. İnşallah, Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu gelişinde bu müjdeleri alacağız.
Ayrıca, 23 Şubat 2024 tarihinde Tunçbilek’teki 52 milyon tonluk kömür rezervine sahip maden sahasında gerçekleştirilecek olan ihalenin Kütahya’mız için, Tavşanlı’mız için, ülkemiz ve enerji üretimindeki stratejimiz için en güzel şekilde sonuçlanmasını umuyorum.