MHP'li Dora konuşmasında Kahramanmaraş’ın 12 Şubat 1920’de kazandığı zaferi ve bu zaferin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü ön plana çıkaran Dora, özellikle Maraşlı kadınların, çocukların ve tüm halkın düşman işgaline karşı verdiği destansı direnişine vurgu yaptı. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde Kahramanmaraş’ın yeniden dirilişine tanıklık ettiklerini söyleyen Dora, "Kahramanmaraş, tarihte olduğu gibi bugün de hiçbir felakete boyun eğmeyecek kadar güçlüdür" ifadelerini kullandı. MHP'li Dora'nın konuşmalarının tamamı şu şekilde;
"Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,
Doğup büyüdüğüm yurdum, ata toprağım Kahramanmaraş’ın 105 yıl önce bugün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü hasebiyle gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle aziz Türk milletini ve Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum. Sizlerin huzurunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında şehit düşmüş kahraman Türk askerimizin aziz hatıralarına saygılarımı; fedakârlık timsali gazilerimize hürmetlerimi sunuyorum.
Aziz Türk milleti, İstiklal Harbinde işgalci ve emperyalist güçlere karşı son nefer, son nefes ve son damla kana kadar mücadele etmiştir. Şüphesiz ki memleketim Kahramanmaraş’ta yazılan kurtuluş destanı, bu zaferin mihenk taşlarındandır. Tüm cihan; işgale karşı direnişi, düşmanın tüm kuvvetlerine göğüs geren cesareti; kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden sipere koşan, askerimize cephane taşıyan yiğitliği, bağımsızlık ve hürriyet sevdasını Kahramanmaraş’ın mücadelesinde idrak etmiştir. Maraşlı kadınlarımız, düşmanın üzerine korkusuzca yürürken; çocuklarımız işgalci kuvvetlere karşı taş üstünde taş bırakmamak için mücadele ederken tek bir amaç için ayağa kalktılar: Hür yaşamak!
12 Şubat 1920’de vatan toprağının bağrına saplanan düşman hançerini söküp atmayı bilen, esarete boyun eğmeyen Kahramanmaraşlılar, yokluk içinde kazandıkları bu paha biçilmez zaferle topraklarımızın Türk yurdu olduğunu tescillemişlerdir. Sütçü İmam’ın vatan uğruna, şeref uğruna, namus uğruna sıktığı ilk kurşun, Ulu Cami İmamı Rıdvan Hoca’nın “Kalesinde bayrağı dalgalanmayan ülkede cuma namazı kılınmaz!" diyerek yaptığı o tarihi çağrı, Davulcu Abdal Halil Ağa’nın işgal kuvvetleri komutanına söylediği “davulumun kasnağını altınla doldursanız yine de din kardeşlerimin bağrına çomağımı vurmam” dirayetinde vücut bulan duruş milletimize özgürlüğü müjdelemiştir. Atalarımızın bu şanlı direnişi, Anadolu’nun her köşesinde istiklal için yakılan ateşi harlamış, direnişe ilham olmuş; Türk milletinin istikbalini aydınlatmıştır.
Değerli milletvekilleri,
Bugün, 12 Şubat’ın kutlu hatırasını gururla yâd ederken ecdadımızın azmini, birlik ve beraberlik ruhunu gönüllerimizde taşımaya devam ediyoruz. Ne acıdır ki adıyla kahraman olan şehrimiz, tarihinde bir kez daha, 6 Şubat 2023’te yaşadığımız asrın felaketinde kurtuluş mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. İşgalci güçlerin baskılarına karşı şanla, şerefle direnen Kahramanmaraş, doğanın en sert yüzüne karşı da aynı direnci göstermiştir. Asrın felaketinde binalarımızla birlikte hayatlarımız da sarsıldı. Enkaz altında anılarımızla birlikte sevdiklerimizi de yitirdik. Kahramanmaraş’ın tarihi direnişini hatırladığımız gibi, bugün bu kadim şehrin ve çevresindeki illerin iki yıl önce yaşadığı acıyı da unutamayız. Gördüğünüz gibi tarih, Gazi şehrimin kahramanlığına şahittir, bilinsin ki yıkıldığımız yerden yeniden doğar, yeniden başlarız.
6 Şubat depremi, bize bir kez daha Maraş’ın yarım asrı aşkın süredir adında taşıdığı kahraman unvanını haybeden almadığını gösterdi. Türk milleti el ele verdi; devletimiz bu acıya tüm kurum ve kuruluşlarını siper etti. Dün istiklal mücadelesi veren şerefli Türk askerimiz, vatandaşlarımızın imdadına koştu. Türk milletinin 57. alayı olan Ülkü Ocaklarımız tüm teşkilatlarıyla sahadaydı. Kurtuluş Savaşı’ndaki birlik ve beraberlik ruhu, depremin ardından bir kez daha ortaya çıktı. Milletimizin dayanışma gücü, geçmişten bugüne pas tutmayacak bir zincirle bizi birbirimize bağladı.
Değerli milletvekilleri,
Kurtuluş mücadelesinde nasıl milletçe kenetlendiysek, bugün de depremin yaralarını sarmak için aynı inançla çalışmalı; depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen tüm illerimizi yeniden imar ve inşa etmek, yaralarımızı sarmak, acılarımızı dindirmek için seferber olmalıyız. İstiklal uğruna kanla sulanan toprağımıza, can veren şehitlerimize, cefakâr gazilerimize olan vefa borcumuzu ancak bu şekilde öderiz.
Bu kürsüden bir kez daha haykırıyorum: Kahramanmaraş’ta dün olduğu gibi bugün de ne esaret ne de umutsuzluk asla galip gelmeyecek!
Kahramanmaraş’ın bağımsızlık mücadelesine omuz veren atalarımızı ve 6 Şubat depreminin ardından hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
Kahramanmaraş’ın kurtuluşu ve yeniden doğuş mücadelesi kutlu olsun!
Teşekkür ederim."