Türk Dünyası

MasterChef'te Türk dünyası yemekleri ilgi gördü

İzleyenleri ekranlara kitleyen MasterChef Türkiye All Star programının 150. bölümündeki "Dokunulmazlık Oyunu" kapsamında yarışmacılar Türk dünyası yemekleri için kollarını sıvadı.

Türkiye'de her çarşamba ekranlara gelen MasterChef All Star'ın 15 Kasım 2023 tarihli bölümü dikkat çekti. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri koltuğuna oturduğu programın 150. bölümünde Türk dünyası yemekleri sahaya çıktı. Katılımcılar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ve gözlemci üye ülkelerin meşhur yemekleri için yarıştı.

TDT ÜYE VE GÖZLEMCİ ÜLKELERİN YEMEKLERİ SAHAYA ÇIKTI

Yarışmacılar; Kazakistan'dan Orama, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Pirohu (Piruhi), Kırgızistan'dan Lağmen, Özbekistan'dan Tuy Palovi (Toy Pilavı), Türkmenistan'dan Doğrama, Azerbaycan'dan Lüle Kebabı ve Macaristan'dan Somloi Galuska adlı yöresel yemekleri yaptı.

"Dokunulmazlık Oyunu" bölümünde Türk dünyası vurgusu ilgi gördü. Konseptin Türkçe konuşan ülkeler arasındaki işbirliğine, birlik ve beraberliğine dikkat çekmek amacıyla yapıldığı belirtildi. Programda KKTC'nin 40. yıl dönümü için kutlama mesajı gönderildi. Şef Yalçınkaya, "Buradan KKTC'deki tüm kardeşlerimize selamlarımızı iletiyoruz. Nice 40 yıllara!" dedi. Mavi ve kırmızı renklerle iki takım halinde yarışan katılımcılar jürinin önüen 7 çeşit yemek çıkardı. Programın sonunda kazanan Mavi Takım oldu.

TDT'DEN MASTECHEF PROGRAMINA TEŞEKKÜR

Türk Devletleri Teşkilatı resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "MasterChef, Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan, Türk Devletleri arasındaki kültürel zenginlikleri ön plana çıkaran ve Türk Dünyasındaki birlik ve dayanışmayı daha geniş kitlelere ulaştırma çabalarına değerli bir katkı sağlayan bu özel bölümünde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

Kırgızistan, Akzakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Türkiye'nin üye; Türkmenistan, ve Macaristan ve KKTC'nin gözlemci üye olduğu Türk Devletleri Teşkilatı, o dönemde "Türk Keneşi" veya "Türk Konseyi" adıyla 3 Ekim 2009 yılında Azerbaycan'da kuruldu. İlk olarak Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi ismini taşıyan teşkilat, üye ve gözlemci üye ülkeler arasındaki işbirliğine olanak sağlıyor. 

{ "vars": { "account": "G-E1EN649QR9" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }