İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik "terör ve yolsuzluk" soruşturmaları çerçevesinde İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından İBB binası ve bazı cadde ve sokaklarda yaşanan olaylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu tespit edilen şüpheliler hakkında resen soruşturma başlatılmıştı.
'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet', 'görevli memura mukavemet' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından 206 şüpheli gözaltına alınmıştı.
CHP'li 2 vekil daha soruşturmaya dahil
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, İBB ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında CHP Milletvekili Özgür Karabat ile Turan Taşkın Özer'in dosyaları ayrılarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen İBB'de yolsuzluk soruşturmasında CHP'li Milletvekili Özgür Karabat ile Turan Taşkın Özer hakkında da söz konusu suçu işlediklerine dair bir takım bilgi, belge ve tanık beyanları olduğu tespit edildi.
.