Elisabeth Gosselin-Malo tarafından X üzerinden paylaşılan görsellere göre Bayraktar TB3 SİHA’ya ASELSAN geliştirilen TOLUN, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen BOZOK, ve ROKETSAN tarafından geliştirilen MAM serisi mühimmatlar entegre edilecek. ROKETSAN tarafından geliştirilen SUNGUR hava savunma füzesinin de entegre edileceği paylaşılan görsellerde görülmekte.
Bunlara ek olarak Baykar tarafından geliştirilen seyir füzesi KEMANKEŞ’in de TB3’e entegre edileceği görülmekte. Son olarak ise geçtiğimiz günlerde Bayraktar TB2 SİHA tarafından ateşlenen ve BAE merkezli EDGE Group tarafından geliştirilen DESERT STING 16 hassas güdümlü mühimmat da entegre edilecek. Serinin diğer ürünü olan DS-25 mühimmatının da entegrasyonu gündemde.
SAHA EXPO 2022’de ROKETSAN ve Baykar Teknoloji arasında SUNGUR hava savunma füzesinin SİHA’lara entegrasyonu için sözleşme imzalanmıştı. ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci sözleşme hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
“SUNGUR bildiğiniz üzere şu an hava savunma füzesi olarak kullanılıyor. Özellikle helikopter ve dron gibi hareketli hedeflere karşı etkinliği kanıtlanmış bir mühimmat. Bunun hava-hava füzesi olarak İHA’larımızdan kullanılması da oyun değiştirici bir etki olacak. Yani ilk defa biz bu proje kapsamında İHA’larımız tarafından hava hedeflerine angaje olabilecek füzeleri kullanmış olacağız bu yeteneği de kazandığımızda çok ciddi bir stratejik avantaj elde edeceğimizi değerlendiriyorum.”
AKINCI, TB2 ve TB3 SİHA’ya SUNGUR füzelerinin entegrasyonu; taarruz helikopteri ve düşman S/İHA’ları gibi tehditlerin bertaraf edilmesinde düşük maliyetli hava devriyesi konseptinin oluşturulmasına önayak olabilir. Özellikle İsrail’in kamikaze İHA’lara karşı F-16’lardan Python-5 gibi yüksek maliyetli hava-hava füzelerini kullanması veya Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna’nın Rusya tarafından kullanılan kamikaze İHA’lara MiG-29 ile önleme yapması İHA gibi düşük maliyetli ancak şu an için yüksek maliyetlerle cevap verilen tehditlere karşı önlemede yeni yolların bulunması gerektiğine işaret etmektedir. Bir SİHA’nın havada kalış süresi de göz önüne alındığında söz konusu tehditlere karşı uzun süreli ve düşük maliyetli devriye uçuşları icra edilebilir.