Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) tarafından düzenlenen ve Türkiye Ticaret Heyeti’nin de katılım sağladığı etkinlik kapsamında Azerbaycan’da potansiyel iş birliklerini görüşmek üzere bir araya gelindi. Söz konusu etkinlikte ULAK Haberleşme A.Ş, Türkiye’nin önde gelen iletişim ve haberleşme firmalarından biri olarak sektördeki öncü konumuyla dikkat çekti.

Programa Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği ziyaret edilerek başlandı ve Ticaret Baş Müşaviri Ahmet Erdal liderliğindeki heyet, Azerbaycanlı yetkililerle birçok görüşme gerçekleştirdi. Heyet ardından IDDA (Innovation and Digital Development Agency) ziyaret ederek Azerbaycan’ın ülkede faaliyet gösterecek şirketlere yönelik teşvikleriyle ilgili bilgilendirme konuşmalarına katılım sağladı.

Azerbaycan.jpegg 1140X815

Etkinliğin ikinci gününde, Azerbaycan’ın önde gelen şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilen sunumlarla Türk ve Azerbaycanlı iş insanları arasındaki olası iş birliği imkanlarına yer verildi. Bu bağlamda Türkiye heyetinden birçok yerli firmanın iştirak ettiği görüşmelere, ULAK Haberleşme Satış ve Pazarlama Direktörü Aydın Zaim ve Ürün Yönetimi Müdürü Mehmet Sevinç katılım sağlayarak ULAK’ın geliştirdiği yerli ve milli çözümleri katılımcılara aktardı. İki ülkenin firmalarının bir araya geldiği B2B görüşmelerde yurtdışı pazar faaliyetlerine değinilerek oluşabilecek iş birlikleri konusunda önemli adımlar atıldı.

ULAK haberleşmeden tescillenmiş 17 patent başarısı!

Son zamanların yükselişe geçen 6G mobil iletişim teknolojileri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ULAK Haberleşme, aynı zamanda karasal olmayan ağlar, yapay zeka/makine öğrenmesi, kanal kontrol mekanizmaları, entegre algılama ve iletişim, hüzmeleme teknolojileri ve hücresiz haberleşme gibi farklı odak alanlarında önemli buluşlara imza attı.

U L A K H A B E R L E S M E A S 1140X804-2

Bu bağlamda ULAK Haberleşme Genel Müdürü Dr. R. Ruşen Kömürcü’nün aktardığı bilgilere göre ULAK Haberleşme, son iki yılda 90’dan fazla ulusal ve uluslararası patent başvurusu yaptı. ULAK Haberleşme, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) ile Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT) toplam 17 patentin tescilini almış başarılı bir firma olarak öne çıkıyor.

Güney Kore ve Tayland’dan T-50 uçakları için sözleşme Güney Kore ve Tayland’dan T-50 uçakları için sözleşme

Patentler, özellikle haberleşme, tüketici elektroniği ve otomotiv gibi teknoloji odaklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler için büyük önem taşımakta olup sahiplerine buluşlarını belirli bir süre boyunca izinsiz olarak rakiplerinin kullanmasını veya üretmesini engelleme hakkı tanıma özelliğiyle de öne çıkıyor.

Kaynak: defenceturk.net