Gerçekleştirilen çalıştay kapsamında söz konusu alt yüklenicilerin beklentileri ve talepleri alınırken sürdürülebilirlikleri için yürütülmesi gererken çalışmalar irdelendi. Ayrıca ortaklaşa karar verilecek konulara ve sorunlara ilişkin çözümler geliştirilmesi, iş planlamaları yapılması ve görev dağılımlarının netleşmesi amaçlandı.

B1 Min 1140X815

Çalıştay kapsamında aynı zamanda; Savunma ve Havacılık Sanayiinde Alt Yüklenicilerin Sürdürülebilirliği Paneli, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Sanayileşme Politikaları ve Süreçleri, Alt Yüklenicilere Yönelik Verilen Destekler, Stratejik Planı ve Ar-Ge Politikaları sunumları katılımcılar ile paylaşıldı. Çalıştayın son günü olan Pazar gününde ise ana yüklenici ve alt yüklenici firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Düzenlenen çalıştay kapsamında yerli ve milli sistemlerin geliştirilmesine vurgu yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ifadelerinde alt yüklenici firmaların önemine değinerek şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı yarın faaliyete geçiyor Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı yarın faaliyete geçiyor

“Bütünün gücünün bileşenlerden geldiğinin, tüm üretim paydaşlarının olabildiğince güçlü olması gerektiğinin farkındalığıyla, yüksek katma değer üreten alt yüklenici ve yan sanayimizin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu gelişimler doğru şekilde desteklendiğinde; yerli ve millî sistem ve alt sistemlerimizle sahada gücümüze güç katmaya devam edeceğimizi biliyoruz. 

Türkiye’nin stratejik ürünlerinde dışa bağımlılık gibi bir lüksünün olmadığı bilincindeyiz. Bu amaçlarla, Başkanlığımız tarafından yürütülen tedarik ve sanayileşme faaliyetlerinde özgün tasarım ve geliştirme kabiliyetine sahip, uluslararası alanda rekabet edebilen ve global tedarik zincirlerine entegre nitelikli bir yan sanayiinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalarımız ve desteklerimiz sürüyor. Üç gün boyunca birbirinden önemli içeriklerle Başkanlığımız koordinasyonunda gerçekleşecek Çalıştayımızın; ülkemiz savunma sanayiinin gelişimine destek olmasını, sürdürülebilir, rekabetçi, özgün ve dünyada söz sahibi bir Türk Savunma Sanayiinin tesis edilmesi ve savunma sanayiimizin küresel rekabet gücünün artırılmasına hizmet etmesini temenni ediyorum.”

B3 Min 1140X815

Kaynak: defenceturk.net