Milyonlarca EYT’linin beklediği kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Komisyon Üyesi Tamer Osmanağaoğlu “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhur İttifakı olarak biz, aziz milletimize vermiş olduğumuz sözlerden bir tanesini daha yerine getiriyor olmaktan duyduğum mutluluğu da ayrıyeten ifade etmek isterim.” dedi.

Konuşmasında emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini ileten Osmanağaoğlu; “Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen bu kanun teklifiyle birlikte beklentileri karşılanan milyonlarca vatandaşımızın heyecanını ve mutluluğunu paylaştığımı ifade etmek istiyorum. Tüm EYT bekleyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Bir Kastamonu ziyaretimde, şöyle güzel bir yazı okumuştum: Gittiğim yerde aynen şöyle güzel bir yazı vardı, 'Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle olsun.' diyordu bu yazıda. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhur İttifakı olarak biz, aziz milletimize vermiş olduğumuz sözlerden bir tanesini daha yerine getiriyor olmaktan mutluyuz. Bu düzenlemenin bugünlere gelmesinde yapıcı ve çözüm odaklı destekleriyle sürecin olgunlaşmasında emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nden önce aziz milletimize hitaben emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi taahhüdünün bugün gerçekleşiyor olması, Cumhur İttifakı'nın tıpkı bundan önceki taahhütlerini bir bir yerine getirmesine vesile olan iradenin de sonucudur.

MİLLET İTTİFAKININ ÖNERGELERLE YARATMAYA ÇALIŞTIĞI ALGI OYUNU ÇÖP OLMUŞTUR

“Sorunun çözümünden uzak, beklentileri karşılamayarak, sadece ve sadece siyasi saiklerle kamuoyunu yanıltmaya yönelik yasama araçlarının kullanılarak 'Cumhur İttifakı emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına ilişkin önergeyi reddetti.' algısını oluşturmak için gerçekleştirilen girişimlerin de hakikati yansıtmadığı böylelikle ortaya çıkmıştır. Nasıl ki vatandaşlarımızın 3600 ek gösterge beklentisi Cumhur İttifakı'nın ve milletimizin beklentilerini temel alan iradesiyle çözülmüşse, nasıl ki kamuda çalışan sözleşmeli vatandaşlarımızın kadrolarına kavuşması Cumhur İttifakı'nın önce milletim anlayışıyla çözüme kavuşturulmuşsa, nasıl ki asgari ücretli vatandaşımızın ekonomik dalgalanmalar karşısında zor duruma düşmemesi için tarihin en yüksek asgari ücret zammı insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesinin gereği Cumhur İttifakı tarafından yapılmışsa, nasıl ki öğretmenlerimizin, emeklilerimizin, kamu çalışanlarımızın beklentileri devlet ve millet kucaklaşmasıyla Cumhur İttifakı'yla birlikte karşılaşmışsa; bugün de emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın beklentileri de çözülmektedir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yaklaştığımız bu süreçte yeni yüzyıla Türk nurunu vurmak için sabırsızlanan Türk milletinin Gazi Meclisine de bu vasıf çok yakışmıştır.