Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi, kronik baş ağrısı olan faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini bir kez daha boşa çıkartmakta kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, yapacakları indirimlerle, enflasyonla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz." diye konuştu. 

Türkiye'ye ait SİHA'nın düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç şüphe yok ki bu olay milli hafızamıza kaydedilmiştir ve vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırlarımızda ne tek bir teröristin barınmasına ne de bir terör koridoru kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 1 Ekim'den itibaren gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplam 194 hedef imha edildiği ve 162 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm isimleri ve uzantılarıyla PKK'yı tamamen ortadan kaldırana kadar sınır ötesi harekatlarını devam ettirmek Türkiye'nin meşru hakkıdır."

Editör: Haber Merkezi